Celerové lasagne

Celerové lasagne


Celerové lasagne

Celerové lasagne
4.13 (82.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na celerové lasagne

  • 1 kg celeru
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • mořská sůl
  • 2 šálky rajčatové omáčky nebo pasírovaných rajčat (nejlépe domácí)
  • 3/4 šálku smetany
  • máslo
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného sýra parmigiano-reggiano

Jak postupovat při přípravě?

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Oloupeme kořen celeru. Nakrájejte celer na tenké plátky, čím tenčí, tím lepší. Můžete použít třeba elektrický kráječ.
  2. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu (třeba 5 litrů vody). Přidejte citronovou šťávu, sůl dle chuti a celer. Stále míchejte, ať se celery neslepí. Vaříme do měkka, ale křupava, asi 5-7 minut. Vysušte pečlivě tisknutím jakoukoliv přebytečnou vodu.
  3. Mezitím ve středním rendlíku smíchejte rajskou omáčku a smetanu a dejte na mírný oheň. Dochutit případně můžete solí, pepřem nebo jiným kořením. Přidejte máslo.
  4. Vezměte si zapékací mísu a na její dno dejte 1/3 celeru. Na to 1/3 rajčatové směsi a na to 1/3 sýra. Opakujte takto ještě dvakrát, dokud nebudou použity všechny ingredience.
  5. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme dozlatova, asi 35-40 minut.
  6. Nechejte mírně vychladnout a můžete podávat. Můžeme posypat pažitkou nebo jinou bylinkou.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*