Cuketové lasagne s bulgurem
Cuketové lasagne s bulgurem
Ingredience - co budete potřebovat na cuketové lasagne s bulgurem
- 1 šálek syrového bulguru
- 1 a 1/2 šálku zeleninového vývaru
- 1 šálek červeného vína
- Konzerva rajčat (loupaných)
- 3 středně velké cukety, 1 cm tlusté
- Olivový olej (na pokapání cukety)
- Sůl
- Paprika
- Parmazán (není nutný)
- Tymián
3 stroužky česneku
1 střední cibulka
Jak postupovat při přípravě?
- Nalijte bulgur a zeleninový vývar do hrnce. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu na nejméně, co to na sporáku jde. Přikryjte pokličkou a nechte zvolna vařit asi 7-8 minut.
- Ve druhém hrnci na olivovém oleji osmahněte česnek a cibulku. Přidejte rajčata a zalite červeným vínem. Přidejte tymián, pepř a sůl. Povařte. Až budete mít pěknou omáčku smíchejte tuto rajskou omáčku a bulgur. Poté přiklopíme pokličkou a nechte tuto směs dusit další 2-3 minuty. Pak dejte z plotny, dobře promíchejte, aby se bulgur nepřichytil ke dnu hrnce. Přidejte hrst strouhaného parmezánu a zase dobře promíchejte. Nechte odpočívat směs stranou, zatímco budete připravovat cukety.
- Umyjte a nakrájejte cukety na cca 1cm tlustá kolečka. Lehce pokapejte olivovým olejem, posolte a popepřete nakrájené cukety. Pokud používáte panini gril, položte je na gril, dokud cukety nezměknou. Pokud tento gril nemáte, udělejte je na pánvi na mírném ohni až dokud nebudou cukety pěkně měkké.
- Nyní budeme pěkně dělat vrstvy. Vemte 1 kolečko cukety, a na něj dejte asi 2 lžíce bulgur směsi. Vrstvy takto opakujte. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.