Cuketové raw lasagne s bazalkovým pestem a rajčatovým krémem
Cuketové raw lasagne s bazalkovým pestem a rajčatovým krémem
Ingredience - co budete potřebovat na bazalkové pesto
- 20 g čerstvé bazalky
- 70 g Piniových oříšků
- 120 ml Extra panenského olivového oleje
- 6 g lahůdkového droždí
- Půl stroužku česneku
- Špetka soli
Ingredience - co budete potřebovat na rajčatový krém
- 200 g rajčat
- 4 sušená rajčata
- 30-40 ml Extra panenského olivového oleje
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Špetka hnědého cukru
- Sušené oregano dle chuti
Ingredience - co budete potřebovat na makadamiový sýr
- 150 g Makadamiových ořechů (nepražené, nesolené)
- 6 g lahůdkového droždí
- Špetka soli
- Vymačkaná štáva z jedné limetky
- 50 ml vody
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Omyjte cukety a nakrájejte na velmi tenké plátky.
- Umixujte všechny ingredience z bazalkového pesta pěkně dohladka.
- Umixujte všechny ingredience z rajčatového krému pěkně do pěkné krémové konzistence.
- Umixujte všechny ingredience z bmakadamiového sýru pěkně do hustého krému.
- Příprava lasagní: střídavě vrstvu cukety, vrstva makadamiového sýru, vrstva cukety, vrstva rajčatového krému, vrstva cukety, vrstva bazalkového pesta. Udržujeme lasagne v lednici a podáváme zdobené čerstvou bazalkou a piniovými oříšky.