Houbové lasagne se slaninou

Houbové lasagne se slaninou


Houbové lasagne se slaninou

Houbové lasagne se slaninou
4.5 (90%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na houbové lasagne

  • 250 g mražených hřibů
  • 100g uzené slaniny
  • 1 cibule
  • 200-250 g kvalitního strouhaného sýra
  • 500 ml mléka
  • 4 střední rajčata
  • Olivový olej
  • 4 PL hladké mouky
  • plátky lasagní
  • sůl a pepř
  • petrželka, muškátový oříšek

Jak postupovat při přípravě?

  1. Prorostlou uzenou slaninu nakrájíme na kostičky, případně pásky. Nakrájíme cibuli. Na olivovém oleji orestujeme slaninu s cibulkou.
  2. Houby nakrájíme na jemno. Přidáme je do pánve, začneme je dusit, můžeme i podlít vodou. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku.
  3. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a už jen krátce podusíme.
  4. Když se houby dusí, tak si připravíme bešamelovou omáčku. Do oleje na pánvi dáme hladkou mouku, uděláme tzv. zápražku, jemně osolíme, opepříme, přidáme mletý muškátový oříšek, zalijeme mlékem, provaříme a nakonec přidáme strouhaný sýr, promícháme. Bešamel musí mít konzistenci omáčky.
  5. Do zapékací mísy začneme vrstvit lasagne. Začneme bešamelovou omáčkou, pak dáme plátky těstovin, pak dáme houbovo-rajčatovou směs. Na to opět bešamel a takto střídáme vrstvy, dokud máme suroviny. Končíme bešamelem, na který dáme zbývající strouhaný sýr.
  6. Pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby upéct. Pečeme cca 30-35 minut. Nejprve zakryté, pak 5 minutek odkryté. Po upečení necháme chvíli vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*