Jahodové lasagne

Jahodové lasagne


Jahodové lasagne

Jahodové lasagne
3.83 (76.67%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na jahodové lasagne

  • 800 g zralých jahod
  • 4 lžíce medu
  • 2 lusky vanilky
  • 1 snítka meduňky
  • Máslo nebo olej na vymazání mísy
  • 6 plátků lasagní
  • 3 bílky
  • 3 lžíce mandlových vloček

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Omyjte jahody a vyčistěte je od stopek. Dve třetiny jahod dejte do misky a smíchejte se 3 lžícemi medu. Trochu vidličkou rozšlehejte na pyré.
  3. Z vanilkových lusků oškrábejte semínka. Umyjte listy meduňky, usušte je a natrhejte. Vmíchejte vanilková semínka a drcené listy meduňky do jahodového pyré.
  4. Vymažte zapékací mísu máslem. Pak dejte ve střídavých vrstvách jahodové pyré a plátky lasagní. Do pyré a i na vrchol lasagní dejte ještě zbylé jahody.
  5. Dělejte lasagne v troubě při 200 °C po dobu 20 minut a vytáhněte z trouby. Pak snižte teplotu na 140 °C. Rozšleháme bílky s trochou medu. Pak udělejte sněhové pusinky na horní vrstvě lasagní. Na sníh rozptylte mandlové vločky a vraťte do trouby na dobu dalších 10 minut, nebo pusinkynebudou mít pěkně světle hnědou barvu.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*