Jarní lasagne

Jarní lasagne


Jarní lasagne

Jarní lasagne
4.6 (92%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na jarní lasagne

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 8-12 širších lasagní
  • 600g chřestu nakrájeného na kousky
  • 160g zeleného hrášku, čerstvě vyloupaný nebo zmrazený
  • 160g fazolových lusků, nakrájených
  • 400g sýru ricotta
  • 1 strouhaná mozzarella
  • 2 lžičky mletého česneku
  • Špetka soli a pepře
  • 1 sklenička pesta (bazalkové, hráškové, dle chuti)
  • 200g strouhaného parmezánu

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Naplňte velký hrnec s vodou, přidejte 1 lžíci olivového oleje, a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Vymažte zapékací mísu trochou olivového oleje.
  2. Dejte lasagne vařit do vody s olivovým olejem. Vařte 2 minuty, pak přidejte chřest, čerstvý hrášek a fazolky. Vařte takto 1-2 minutky.
  3. Vylijte do cedníku. Pomocí kleští vyjměte 4 lasagne a dejte je na dno zapékací mísy jako jednu vrstvu. Další lasagne dejte na utěrku, aby se neslepily. Nechte zeleninu v cedníku.
  4. Smíchejte sýry ricotta a mozzarella v misce. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a česnek a dejte na 30 vteřin do mikrovlnné trouby trochu rozpustit. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Polovinu pesta natřete přes lasagne v zapékací míse. Dejte lžící polovinu směsi ricotta přes pesto (ideálně rovnoměrně). Na to dejte polovinu zeleniny. Posypeme polovinou nastrouhaného parmazánu. Pak pěkně opakujte vrstvy, končit budete opět parmezánem.
  6. Pečeme nezakryté po dobu 30 minut, nebo dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*