Jarní lasagne
Jarní lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na jarní lasagne
- 3 lžíce olivového oleje
- 8-12 širších lasagní
- 600g chřestu nakrájeného na kousky
- 160g zeleného hrášku, čerstvě vyloupaný nebo zmrazený
- 160g fazolových lusků, nakrájených
- 400g sýru ricotta
- 1 strouhaná mozzarella
- 2 lžičky mletého česneku
- Špetka soli a pepře
- 1 sklenička pesta (bazalkové, hráškové, dle chuti)
- 200g strouhaného parmezánu
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Naplňte velký hrnec s vodou, přidejte 1 lžíci olivového oleje, a přiveďte k varu. Předehřejte troubu na 190 stupňů. Vymažte zapékací mísu trochou olivového oleje.
- Dejte lasagne vařit do vody s olivovým olejem. Vařte 2 minuty, pak přidejte chřest, čerstvý hrášek a fazolky. Vařte takto 1-2 minutky.
- Vylijte do cedníku. Pomocí kleští vyjměte 4 lasagne a dejte je na dno zapékací mísy jako jednu vrstvu. Další lasagne dejte na utěrku, aby se neslepily. Nechte zeleninu v cedníku.
- Smíchejte sýry ricotta a mozzarella v misce. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a česnek a dejte na 30 vteřin do mikrovlnné trouby trochu rozpustit. Dochutíme solí a pepřem.
- Polovinu pesta natřete přes lasagne v zapékací míse. Dejte lžící polovinu směsi ricotta přes pesto (ideálně rovnoměrně). Na to dejte polovinu zeleniny. Posypeme polovinou nastrouhaného parmazánu. Pak pěkně opakujte vrstvy, končit budete opět parmezánem.
- Pečeme nezakryté po dobu 30 minut, nebo dokud nebudou lasagne pěkně zlatavé.