Klasické lasagne s mletým masem

Klasické lasagne s mletým masem


Klasické lasagne s mletým masem

Klasické lasagne s mletým masem
4.25 (85%) 16 votes

Ingredience - co budete potřebovat na klasické lasagne s mletým masem

  • 1 balíček lasagní
  • 5 lžic oleje
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 balíček mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou
  • 500g mletého masa
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 1 cibule
  • pepř a sůl
  • jíška

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme bešamel – na oleji v hrnci uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme mléko a když bešamel vařením zhoustne, osolíme ho podle chuti. Odstavíme a necháme pod pokličkou odpočívat.
  2. V hlubší pánvi nebo hrnci si na oleji osmahneme cibuli. Počkáme, až bude krásně dozlatova, pak přidáme mraženou zeleninu a prohřejeme. Potom přidáme mleté maso, osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Jako další krok přidáme obě konzervy krájených rajčat a zahustíme jíškou (nejrychlejší a nejjednodušší způsob je asi Světlá jíška Knör, nebo si připravte svoji). Tady dejte pozor, konzistence by měla být dosti hustá – bude-li řidší, nebudou lasagne po vychladnutí držet „tvar“ a budou „vodové“ – jíškou nešetřete.
  4. Nyní si vemte zapékací mísu nebo pekáč. Do zapékací mísy nalijeme trochu bešamelu, poklademe ho plátky lasagní a „zalijeme“ masem. Následuje opět vrstva bešamelu, pak lasagne a maso, bešamel, lasagne a maso. Vrstvení zakončíme bešamelem.
  5. Takto navrstvené lasagne dejte péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečte v troubě cca na 45 minut.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

2 komentáře

  1. Kamila says:

    Tento recept jsem vyzkoušela a velmi mi chutnal…

  2. Pingback: Mleté maso na lasagne - jak ho vybrat a jak s ním pracovat? | Lasagne.cz

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*