Lasagne plněné tvarohem a hruškami
Lasagne plněné tvarohem a hruškami
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne plněné tvarohem a hruškami
- Cca 12 plátků lasagní
- 500 g měkkého tvarohu
- 5 středních hrušek
- Šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce krystalového cukru
- 4 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžičku nastrouhané citronové kůry
- 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- Máslo na potření pečícího papíru
Jak postupovat při přípravě?
- Lasagne uvaříme ve vodě podle návodu na obalu.
- Hrušky oloupeme, překrojíme a vyjmeme jádřinec. Nakrájíme je na plátky a vložíme do menšího hrnce. Polijeme citronovou šťávou, posypeme 1 lžící cukru a zalijeme vodou tak, aby ovoce bylo ponořené. Na mírném ohni dusíme doměkka.
- Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a tvarohem, přidáme omyté rozinky a citronovou kůru.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec do něj zašleháme zbytek krystalového cukru. Pak sníh zlehka vmícháme do tvarohové směsi.
- Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme máslem. Poklademe vrstvu lasagní, vrstvu tvarohu a hrušek. Postup opakujeme tak, aby nahoře zůstala vrstva tvarohu (je to výhodnější pro pečení). Posypeme nasekanými ořechy a vložíme do trouby předehřáté na 180-190 °C a pečeme asi 35-40 minut.