Lasagne s chřestem

Lasagne s chřestem


Lasagne s chřestem

Lasagne s chřestem
4.5 (90%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s chřestem

  • 9-12 plátků celozrnných lasagní
  • 900 g – 1 kg zeleného chřestu
  • 40 g másla
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 500 ml mléka
  • 250 g strouhaného sýra (ideálně parmazán)
  • špetka soli a pepře
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě al dente (dle návodu na obalu). Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily a necháme okapat.
  2. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hrnek sejmeme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr – máme super bešamel. Ještě dokořeníme solí a pepřem.
  3. Do máslem vymazané formy střídavě vkládáme vrstvy lasagní a vrstvy chřestu. Poté je přelijeme omáčkou a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 200-215°C. 5 minut před dokončením posypeme ještě strouhaným sýrem a necháme dopéct. Podáváme s nakrájenou zeleninou.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*