Lasagne s chřestem
Lasagne s chřestem
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s chřestem
- 9-12 plátků celozrnných lasagní
- 900 g – 1 kg zeleného chřestu
- 40 g másla
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 500 ml mléka
- 250 g strouhaného sýra (ideálně parmazán)
- špetka soli a pepře
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě al dente (dle návodu na obalu). Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou, aby se nelepily a necháme okapat.
- Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Rozehřejeme máslo, osmahneme na něm mouku a přidáme mléko, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hrnek sejmeme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr – máme super bešamel. Ještě dokořeníme solí a pepřem.
- Do máslem vymazané formy střídavě vkládáme vrstvy lasagní a vrstvy chřestu. Poté je přelijeme omáčkou a zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut při 200-215°C. 5 minut před dokončením posypeme ještě strouhaným sýrem a necháme dopéct. Podáváme s nakrájenou zeleninou.