Lasagne s dvojitou náplní
Lasagne s dvojitou náplní
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s dvojitou náplní
- 1 balení lasagní
- 2 vejce
- 1 dl mléka
- 2 lžíce vlašských ořechů
- sůl a pepř pro dochucení
Ingredience - co budete potřebovat pro první nádivku
- listy mangoldu
- listy kopřivy
- 100 g tvrdého sýra
- cibuli
- máslo
- vývar
- sůl, pepř
- muškátový ořech
Ingredience - co budete potřebovat pro druhou nádivku
- 300 g mletého masa
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- olej
- sůl, oregano pro dochucení
Ingredience - co budete potřebovat na omáčku
- 6 lžic másla
- 2 polévkové lžíce mletého česneku
- 6 lžic mouky
- Pepř dle chuti či koření na drůbež (nebo jiné oblíbené koření)
- 3/4 lžičky soli
- 5 šálků mléka
Jak postupovat při přípravě lasagní?
- V osolené vodě uvaříme lasagne dle návodu.
- Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme směsí na hrubě pokrájeného mangoldu a kopřivy, podlijeme třemi lžícemi vývaru, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme na kostičky pokrájený sýr, promícháme a stáhneme ze sporáku.
- Na druhé pánvi krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, oregano, osolíme a za stálého míchání podusíme. Stáhneme z ohně a do vychladlé směsi přimícháme vejce.
- Na vymazaný pekáč nebo zapékací mísu poklademe plátky těstovin, rozetřeme první nádivku, zakryjeme plátky těstovin, rozetřeme druhou nádivku a opět těstoviny. Vše zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem, osolíme a opepříme (uděláme bešamel). Posypeme na drobno pokrájenými ořechy a upečeme.
- Pečeme 40 minut na 180-190 stupňů.