Lasagne s kapustou

Lasagne s kapustou


Lasagne s kapustou

Lasagne s kapustou
4.33 (86.67%) 12 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s kapustou

  • 500 g kapusty
  • 500 g lasagní
  • 300 g ovčího sýra
  • 900 g loupaných rajčat
  • 400 g mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 malá lžička tymiánu
  • 2 PL másla
  • 4 PL mouky
  • 500 ml bílého vína
  • 150 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kapustu očistíme, omyjeme, košťál vykrojíme a listy nakrájíme na proužky. Ve vroucí vodě je blanšírujeme přibližně 5 minut.
  2. Cibulku a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme než zesklovatí. Přidáme mrkev a mleté maso a vše dobře opečeme. Přimícháme tymián a rajčata, osolíme a opepříme.
  3. Z másla a mouky připravíme jíšku a podlijeme ji bílým vínem. Krátce povaříme a necháme zhoustnout. Pak vmícháme mléko a osolíme. Dostaneme tak bešamel.
  4. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
  5. Směs mletého masa promícháme s kapustou. Vymaštěnou formu střídavě vyložíme vrstvami omáčky, plátky lasagní a rozdrobeným ovčím sýrem a dáme zhruba na 40 minut dozlatova zapéct do rozehřáté trouby.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*