Lasagne s masem a čočkou

Lasagne s masem a čočkou


Lasagne s masem a červenou čočkou

Lasagne s masem a červenou čočkou
4.2 (84%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s masem a čočkou

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, drcený
  • 200g žampionů, nakrájené
  • 500g vepřové a telecí mleté maso(mix)
  • 1 šálek červené čočka, opláchnouté, usušené
  • 600-700ml rajčatové omáčky
  • 1 a 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých lístků bazalky
  • Balíček lasagní

Ingredience - co budete potřebovat na bešamel

  • 60 g másla
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 4 a půl šálků mléka
  • 1 hrnek strouhaného sýra
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Zahřejte olivovoý olej v nějaké vyšší pánvi. Orestujte cibuli dozlatova, pak přidejte česnek a houby. Nechte trošku osmažit, za stálého míchání, po dobu 3-4 minutek.
  2. Pak do pánve přidejte mleté ​​maso. Opět smažte tak dlouho, dokud maso pěkně nezhnědne, řekněme cca 4-5 minut. Přidejte čočku, rajčatovou omáčku a vývar. Přiveďte k varu. Snižte teplotu na plotýnce. Dusíme 20 až 30 minut, nebo dokud směs nezhoustne a čočka nebude pěkně měkká. Vmícháme bazalku. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
  3. Mezitím co se nám bude vařit směs, uděláme si bešamel: Rozpustíme máslo v pánvi a necháme ho zpěnit. Stále míchejte a 2 minutky povařte (až to začne bublat). Odstraňte z plotýnky. Pomalu přidávejte mléko, za stálého míchání. Míchejte, dokud to nebude mít pěknou krémovou konzistenci. Máte super bešamel.
  4. Pak vraťte směs na plotnu. Vařte směs, za stálého míchání, po dobu 10 až 12 minut, nebo dokud směs nezhoustne. Dejte pryč z plotny. Vmícháme nastrouhaný parmazán.
  5. Předehřejte troubu na 180-200 stupňů.Vymažte zapékací mísu olivovým olejem.
  6. Dejte polovinu směsi s mletým masem do připravené mísy. Na to dejte lžící 1/3 bešamelu. Na to rovnoměrně dejte plátky lasagní, mohou se i trochu překrývat. Na lasagne dejte zbytek masové směsi a lžíci více než polovinu zbývajícího bešamelu. Na to opět plátky lasagní. Lžíci na to zbývající bešamel. Pečeme cca 30 minut, nebo dokud těstoviny nebudou měkké a vrch pěkně dozlatova. Nechte 10-15 minut stát a můžete podávat.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*