Lasagne s plody moře
Lasagne s plody moře
Ingredience - co budete na lasagne s plody moře potřebovat
- 450 g lasagní
- 200 g sýru mozzarella
- 400g uzené tresky
- 100 g krevet
- 100 g filet z platýze
- 600 ml mléka
- 60 g másla
- 60 g mouky
- 60 g strouhaného parmezánu
- 1 ks pórek
- 1 ks citron
- 2 PL med
- trochu soli
- trochu pepře
Jak postupovat při přípravě?
- Tresku a platýze rozebereme na kousky a zbavíme kostí, přidáme krevety a ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí.
- Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme nakrájený pórek a smažíme 6-8 minut. Přidáme mouku a ještě minutku smažíme za stálého míchání.
- Pak vlijeme mléko, promícháme a přidáme ještě med a nahrubo nastrouhanou mozzarellu. Necháme dusit 3 minuty. Nakonec do omáčky přidáme rybí směs.
- Do zapékací mísy ukládáme ve vrstvách předvařené lasagne a na ně rybí omáčku tak, aby byla poslední vrstva rybí omáčka. Navrch nasypeme parmazán a pečeme při teplotě 180 °C cca 30 minut.