Lasagne se smetanou

Lasagne se smetanou


Lasagne se smetanou

Lasagne se smetanou
4.38 (87.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se smetanou

  • 700g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka rajčatové omáčky (nebo protlak)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 balíčky smetanového sýra (sýr Philadelphia, tavený, dle chuti, co máte rádi)
  • 2 šálky zakysané smetany
  • 2 šálky strouhaného sýru (čedar nebo parmazán)
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • 12 až 14 lasagní, vařené

Jak postupovat při přípravě?

  1. Na pánvičce na oleji osmažte hovězí maso na středním plameni. Tak, aby nebylo růžové. Přidejte rajčatovou omáčku, sůl, pepř a česnek. Přiveďte k varu. Duste po dobu 10-15 minut
  2. Do větší mísy dejte smetanový sýr. Přidejte zakysanou smetanu, 1 šálek strouhaného sýru a jarní cibulky; dobře promíchejte.
  3. Přichystejte si zapékací misku a budeme dělat pěkně vrstvy. Udělejte první vrstvu z masové směsi. Pak dejte plátky připravených lasagní a pak přijde sýrová směs. Opakujte vrstvy dokud máte co vrstvit. Nahoře to posypeme zbytkem strouhaného sýra (ideálně parmazán).
  4. Pečeme nekrytou mísu při 190 °C po dobu 30-40 minut. Nechte stát venku po dobu 15 minut před řezáním.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*