
Lasagne se smetanou
Lasagne se smetanou
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se smetanou
- 700g mletého hovězího masa
- 1 plechovka rajčatové omáčky (nebo protlak)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 stroužky česneku
- 2 balíčky smetanového sýra (sýr Philadelphia, tavený, dle chuti, co máte rádi)
- 2 šálky zakysané smetany
- 2 šálky strouhaného sýru (čedar nebo parmazán)
- 4 jarní cibulky, nakrájené
- 12 až 14 lasagní, vařené
Jak postupovat při přípravě?
- Na pánvičce na oleji osmažte hovězí maso na středním plameni. Tak, aby nebylo růžové. Přidejte rajčatovou omáčku, sůl, pepř a česnek. Přiveďte k varu. Duste po dobu 10-15 minut
- Do větší mísy dejte smetanový sýr. Přidejte zakysanou smetanu, 1 šálek strouhaného sýru a jarní cibulky; dobře promíchejte.
- Přichystejte si zapékací misku a budeme dělat pěkně vrstvy. Udělejte první vrstvu z masové směsi. Pak dejte plátky připravených lasagní a pak přijde sýrová směs. Opakujte vrstvy dokud máte co vrstvit. Nahoře to posypeme zbytkem strouhaného sýra (ideálně parmazán).
- Pečeme nekrytou mísu při 190 °C po dobu 30-40 minut. Nechte stát venku po dobu 15 minut před řezáním.