Lasagne se smetanou

Lasagne se smetanou


Lasagne se smetanou

Lasagne se smetanou
4.38 (87.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se smetanou

  • 700g mletého hovězího masa
  • 1 plechovka rajčatové omáčky (nebo protlak)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 2 balíčky smetanového sýra (sýr Philadelphia, tavený, dle chuti, co máte rádi)
  • 2 šálky zakysané smetany
  • 2 šálky strouhaného sýru (čedar nebo parmazán)
  • 4 jarní cibulky, nakrájené
  • 12 až 14 lasagní, vařené

Jak postupovat při přípravě?

  1. Na pánvičce na oleji osmažte hovězí maso na středním plameni. Tak, aby nebylo růžové. Přidejte rajčatovou omáčku, sůl, pepř a česnek. Přiveďte k varu. Duste po dobu 10-15 minut
  2. Do větší mísy dejte smetanový sýr. Přidejte zakysanou smetanu, 1 šálek strouhaného sýru a jarní cibulky; dobře promíchejte.
  3. Přichystejte si zapékací misku a budeme dělat pěkně vrstvy. Udělejte první vrstvu z masové směsi. Pak dejte plátky připravených lasagní a pak přijde sýrová směs. Opakujte vrstvy dokud máte co vrstvit. Nahoře to posypeme zbytkem strouhaného sýra (ideálně parmazán).
  4. Pečeme nekrytou mísu při 190 °C po dobu 30-40 minut. Nechte stát venku po dobu 15 minut před řezáním.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*