Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem

Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem


Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem

Lasagne se špenátem a plísňovým sýrem
4.3 (86%) 10 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne se špenátem a plísňovým sýrem

  • 12 plátků lasagní
  • 400g mražených špenátových listů
  • 900 ml mléka
  • 60 g hladké mouky
  • 60 g másla
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150-200 g nastrouhaného parmazánu
  • 250 g plísňového sýru typu Brie (např. Hermelín)
  • Olivový olej, sůl
  • Nastrouhaný muškátový oříšek

Jak postupovat při přípravě lasagní?

  1. Jako první si připravíme lasagne: v hrnci uveďte do varu osolenou vodu a přidejte lžíci olivového oleje. Lasagne uvařte tzv. al dente (na skus).
  2. Nyní si připravíme bešamel: v mléce dobře rozmíchejte mouku, přidejte máslo, za stálého míchání uveďte do varu a povařte 5 minut (pozor na hrudky). Osolte a přidejte strouhaný muškátový oříšek.
  3. A nyní přijde na řadu špenát: na olivovém oleji nechte zpěnit cibulku, přidejte špenát, česnek a dochuťte solí.
  4. Do vymazané mísy nebo pekáče vkládejte postupně plátky lasagní, špenátu, nakrájeného sýru Brie, strouhaný parmazán a bešamel. Jednotlivé vrstvy střídejte, vytvořte nejméně 3.
  5. Na poslední vrstvu pak položte pouze plátky sýru, bešamel a strouhaný parmazán. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut při teplotě cca 200°C.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*