Masové lasagne

Masové lasagne


Masové lasagne

Masové lasagne
4.45 (89.09%) 11 votes

Ingredience - co budete na masové lasagne potřebovat

  • 500 g těstovin na lasagne
  • 600 g mletého hovězího předního
  • 1 konzerva rajčat
  • 2 cibule
  • 3 dl mléka
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 1,5 dl suchého červeného vína
  • 2 PL melasy nebo třtinového cukru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL másla
  • 3 PL mouky
  • bazalka
  • 200 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř

Jak postupovat?

  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a prudce opékejte. Přilijte melasu a vyčkejte, dokud se pěkně nepropojí s masem. Podlijte vínem a přidejte nakrájená rajčata. Dochuťte bazalkou, pepřem a solí.
  2. V rendlíku rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a připravte světlou jíšku. Rychle odstavte z plamene a za stálého míchání přilévejte horké mléko, dokud nevznikne jemná omáčka – bešamel. Dochuťte ji parmezánem.
  3. Do zapékací mísy začněte vrstvit syrové lasagne, masovou směs, bílou omáčku a strouhaný sýr. Vrstvení ukončete masovou směsí a bešamelem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 30-40 minut.

Tip od Lasagne.cz: Těstovinu na lasagne si můžete připravit i doma. Je uhnětena ze 400 g hladké mouky se 4 domácími vajíčky. Odpočaté těsto tence vyválíte a nakrájíte na požadované tvary.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*