Masové lasagne
Masové lasagne
Ingredience - co budete na masové lasagne potřebovat
- 500 g těstovin na lasagne
- 600 g mletého hovězího předního
- 1 konzerva rajčat
- 2 cibule
- 3 dl mléka
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1,5 dl suchého červeného vína
- 2 PL melasy nebo třtinového cukru
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL másla
- 3 PL mouky
- bazalka
- 200 g tvrdého sýra
- sůl a pepř
Jak postupovat?
- Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a prudce opékejte. Přilijte melasu a vyčkejte, dokud se pěkně nepropojí s masem. Podlijte vínem a přidejte nakrájená rajčata. Dochuťte bazalkou, pepřem a solí.
- V rendlíku rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a připravte světlou jíšku. Rychle odstavte z plamene a za stálého míchání přilévejte horké mléko, dokud nevznikne jemná omáčka – bešamel. Dochuťte ji parmezánem.
- Do zapékací mísy začněte vrstvit syrové lasagne, masovou směs, bílou omáčku a strouhaný sýr. Vrstvení ukončete masovou směsí a bešamelem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 30-40 minut.
Tip od Lasagne.cz: Těstovinu na lasagne si můžete připravit i doma. Je uhnětena ze 400 g hladké mouky se 4 domácími vajíčky. Odpočaté těsto tence vyválíte a nakrájíte na požadované tvary.