Mexické lasagne

Mexické lasagne


Mexické lasagne

Mexické lasagne
4.43 (88.57%) 7 votes

Ingredience - co budete potřebovat na mexické lasagne

  • 500g mletého masa (ideální je mix hovězí + vepřové maso)
  • 150g mražené kukuřice
  • 1 konzerva bílých fazolí v tomatové omáčce
  • 500g pasírovaných rajčat
  • 3 středně velké mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 1 konzerva krájených rajčat (nebo přibližně stejné množství čerstvých oloupaných a nakrájených)
  • 1 cibule
  • 2-3 malé sušené chilli papričky, podle chuti (dá se nahradit i chilli omáčkou)
  • 200g zakysané smetany
  • 16 plátů lasagní – nepředvařených
  • trocha soli
  • sušená bazalka
  • Cukr podle chuti (např. 1 PL)
  • 300g kvalitního tvrdého sýru (gouda, parmazán)
  • Olivový olej na vymazání zapékací mísy

Jak postupovat při přípravě?

  1. Cibuli si nakrájíme na drobno a na troše oleje ji osmahneme dozlatova.
  2. K cibulce přidáme mleté maso, opékáme ho než zhnědne, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut.
  3. Pak přidáme nastrouhanou mrkev na větším struhadle, opět zakryjeme pokličkou, podusíme 5 minutek.
  4. Nakonec přidáme pasírovaná rajčata, nakrájená rajčata, kukuřici, fazole, chilli dle chuti podlijeme 200ml vody – promícháme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
  5. Pak odstavte z ohně a dochuťte kořením, česnekem. Cukrem podle sebe (ochutnávejte), neboť rajčata bývají obvykle dost kyselá. Necháme odpočívat po odstavení asi 5 minutek.
  6. A nakonec do směsi přimícháme zakysanou smetanu … zde se vůbec nemusíte bát, že se srazí, protože ji přimícháváme až po odstavení z ohně.
  7. Pekáč nebo zapékací mísu si vymažeme olivovým olejem. Na dno naskládáme pláty lasagní. Navrstvíme cca 1/4 masovo-fazolové omáčky, posypeme sýrem. Toto zopakujeme ještě několikrát – končíme maso-fazolovou směsí posypanou zbytkem sýra. Pak zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 35-40 minut. Pak alobal odkryjeme a lasagne pečeme zakryté ještě asi 10-15 minut.
  8. Upečené lasagne necháme alespoň chvíli vychladnout, abychom je mohli nakrájet, neboť pokud bychom je krájeli ještě horké, narušili bychom celkovou strukturu lasagní. Posypte sušenou bazalkou.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*