Mrkvové lasagne s brokolicí

Mrkvové lasagne s brokolicí


Mrkvové lasagne s brokolicí

Mrkvové lasagne s brokolicí
4.31 (86.15%) 13 votes

Ingredience - co budete potřebovat na mrkvové lasagne s brokolicí

  • 10-12 kusů bezlepkových lasagní, připravených al dente
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek brokolice, nakrájená
  • 3/4 šálku mrkve, oloupané a nakrájené
  • 1/4 žlutá cibule, nakrájená
  • 1 lžička mořské soli
  • 2 šálky sýru čedar, strouhaný
  • 1 šálek nízkotučného sýru ricotta
  • 1 vejce
  • 1 šálek mléka
  • 1/4 šálku bezlepkové mouky
  • 6 tenkých plátků čerstvého sýra mozzarella, nastrouhaný

Jak postupovat při přípravě?

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si lasagne podle návodu na balíčku (al dente). Po jejich uvaření je opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
  2. Rozehřejte olivový olej na střední pánvičce. Přidejte nakrájenou brokolici, mrkev a cibuli. Posolíme troškou mořské soli. Smažte takto na pánvi za občasného míchání po dobu 8-10 minut, prostě do měkka. Odstraňte z plotny a dejte stranou.
  3. Smíchejte v misce sýr ricotta, 1 šálek sýru čedar, vejce a trošku mořské soli, a pěkně promíchejte. Dejte stranou sýrovou směs odpočívat.
  4. Nyní si uděláme bešamel. V malé pánvi rozpusťte kousek másla, na to dejte trochu mouky a nechte zhnědnout. Pak přilijte 1 hrnek mléka, přidejte sýr a při nízké až střední teplotě, neustále míchejte dokud bešamel pěkně nezhoustne a nejsou tam žádné hrudky. Bešamel musí mít pěknou krémovou (omáčkovou) konzistenci.
  5. Nalijte 1/3 sýrové omáčky na dno zapékací misky. Pak dáme vrstvu lasagní (asi 4 plátky lasagní na vrstvu). Na lasagne pak přijde cca 1/2 sýrové směsi. Na to směs zeleninové směsi a bešamel. Opakujte proces dle chuti a ingrediencí. Nahoru přijde nastrouhaná mozzarella a zbytek čedaru.
  6. Pečeme 35-40 minut na 180-190 stupňů, dokud horní část lasagní nebude opečená dozlatova. Po vytažení z trouby necháme odpočívat po dobu 10-15 minut před krájením a podáváním.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*