Námořnické lasagne s tuňákem

Námořnické lasagne s tuňákem


Námořnické lasagne s tuňákem

Námořnické lasagne s tuňákem
4.46 (89.23%) 13 votes

Ingredience - co budete na námořnické lasagne s tuňákem potřebovat

  • 300g lasagní
  • 2 konzervy tuňáka
  • 450g passaty (hustá rajčatová omáčka)
  • 10 ks černých oliv
  • 250g špenátu
  • 250g ricotty
  • 4 PL polotučného mléka
  • 3 PL parmezánu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Troubu si předehřejeme na 200 °C a ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Lasagne si připravíme podle návodu na obalu.
  2. V mezičase, kdy se připravují lasagne, si tuňáka rozdělíme na menší kousky a vložíme do pánve. Přidáme passatu a pomalu smažíme. Vmícháme nasekané olivy, špenát a dochutíme černým mletým pepřem. Přikryjeme a na mírném ohni vaříme asi 5 minut (špenát musí jakoby změknout).
  3. Do vymaštěné ohnivzdorné mísy dáme 1/3 tuňákové omáčky. Položíme na ni vrstvu lasagní tak, aby se překrývaly. Na ně rozdělíme 2/3 omáčky a opět přikryjeme lasagnemi. Navrch nalijeme zbytek omáčky.
  4. Ricottu smícháme s mlékem, ochutíme solí a pepřem. Tuto směs naložíme na lasagne a posypeme parmazánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 30 minut a ihned podáváme.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*