Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem

Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem


Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem

Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem
4.5 (90%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na nepečené cuketové lasagne

  • 2 až 3 střední cukety (nakrájené na plátky)
  • 2 šálky čerstvého sýra ricotta
  • 2 rajčata, nakrájíme na plátky
  • sůl
  • černý pepř

Ingredience - co budete potřebovat na bazalkové pesto

  • 2 šálky čerstvých listů bazalky
  • 2 velké stroužky česneku
  • Půl šálku piniových (či jiných dle chuti) oříšků
  • Půl šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • Půl šálku čerstvě nastrouhaného jiného tvrdého sýru (gouda)
  • 2 třetiny šálku extra panenského olivového oleje

Jak postupovat při přípravě?

  1. Rozmixujte bazalku a česnek s pomocí kuchyňského robota do jemné pasty. Přidejte piniové (nebo jiné, ale ideálně piniové) oříšky a rozmixujte do hladka.
  2. Přidejte oba sýry a proces s mixérem opakujte, opět do hladka.
  3. Zapněte mixér a v průběhu mixování přilévejte olivový olej, dokud vše nebude hladké a krémové.
  4. Pokud se bazalkové pesto zdá být příliš tuhé, můžete nalít do 1/4 šálku teplou vodu, a pomocí jedné polévkové lžíce ji můžete postupně přidávat, dokud nebude konzistence směsi pěkně krémová. Dejte pesto stranou.
  5. Cukety i rajčata si nakrájejte na plátky. A nyní se budou skládat vrstvy. Vrstva tence nakrájené cukety, na to sýr ricotta, na to rajče a bazalkové pesto. Takto pěkně skládejte na sebe, nakonec zalijeme lasagne pestem.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*