Špenátové lasagne
Pravé špenátové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na špenátové lasagne
- 400 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 g taveného sýru
- 1 PL oleje
- 2 PL mouky
- sůl
- 250 g kvalitního tvrdého sýru
- 1 balíček lasagní
Ingredience - co budete potřebovat na bešamel
- 60 g másla
- 2 PL mouky
- 2 hrnky mléka
Jak postupovat při přípravě?
- Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji, zapražíme moukou, přidáme mražený špenát a dusíme. Nejlepší jsou listy, ale dá se použít i protlak. Přidáme tavený sýr, prolisovaný česnek a dochutíme solí.
- Směs necháme vychladnout a zatím si připravíme bešamel. Do rozpuštěného másla přidáme mouku promícháme a přidáme mléko. Mícháme dokud bešamel nezhoustne.
- Zapékací misku nebo pekáč vymažeme máslem a rozložíme první vrstvu lasagní, na ni dáme špenátovou směs, bešamel a opět vrstvu lasagní. Postup opakujeme a ukončíme to vrstvou bešamelu. Nakonec vše posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem (ideálně parmazánem).
- Zapékací misku zakryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut, pak odkryjeme a zapečeme ještě vrch asi 10-15 minut.