Raw dýňové lasagne

Raw dýňové lasagne


Raw dýňové lasagne

Raw dýňové lasagne
4.2 (84%) 5 votes

Ingredience - co budete potřebovat na dýňové lasagne

  • kus máslové dýně

Ingredience - co budete potřebovat na marinádu

  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • směs koření (sůl + hořčičné semínko + kmín – roztlouct ve hmoždíři)

Ingredience - co budete potřebovat na pesto

  • hrst kešu – předem na několik hodin namočené
  • trochu marinované dýně z lasagní
  • petrželová nať
  • cca. 4 snítky čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • sušená rajčata – předem namočená
  • (rozinky – měla jsem domácí, polosušené)
  • čerstvý kajenský pepř
  • pár kapek bio jablečného octa
  • koření: sůl, kari, kmín, sladká paprika
  • menší cibule

Jak postupovat při přípravě?

  1. Jako první si připravíme dýňové lasagne. Oloupeme si dýni a nakrájíme tenká kolečka – čím tenčí, tím lepší. Třeba pomocí mandolíny.
  2. Pak si připravíme marinádu. Smícháme jednoduše ingredience na marinádu. Dýňové plátky pak naskládáme do uzavíratelné nádoby. Jednotlivé vrstvy rovnoměrně potíráme marinádou. Necháme odpočívat v lednici několik hodin.
  3. Nyní si připravíme pesto: Nadrobno nasekáme cibuli a papriku a dáme směs stranou. Ve food procesoru zpracujeme ostatní suroviny a smícháme s cibulí a paprikou. Cibuli a papriku krájíme zvlášť, protože mají vyšší obsah vody a místo pesta by mohla vzniknout cibulová kaše.
  4. Začneme vrstvit lasagne – prokládáme plátky dýně pestem. Nakonec můžeme ozdobit rajčaty a bylinkami. Prostě dle chuti.

 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*