Raw lasagne z cuket a sýrem z kešu
Raw lasagne z cuket a sýrem z kešu
Ingredience - co budete potřebovat na raw lasagne z cuket
- 1 pěkná střední cuketa
- 5 větších rajčat
- Trochu olivového oleje
- Trochu mořské soli
- Koriandr a černý pepř
- 1 šálek čerstvého listového špenátu
Ingredience - co budete potřebovat na kešu sýr
- 1 šálek kešu ořechů
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička sušeného kopru
- 1/4 šálku čisté vody (více nebo méně, jak budete potřebovat)
- Malá špetka kurkumy, papriky a koriandru
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 stroužek česneku
Jak postupovat při přípravě?
- Vezmeme si cuketu a nakrájíme ji na tenké plátky. Pak vezmeme rajčata a nakrájíme je na kolečka.
- Smícháme koření připravené na lasagne s olivovým olejem a nakrájené cuketové plátky i rajčata v olejové směsi poválíme nebo je směsí jednoduše potřeme. Poté dáme na 1-3 hodiny do dehydrátoru nebo na nejnižší teplotu do trouby. Tento krok můžete klidně přeskočit, pokud máte rádi zeleninu čerstvou.
- Připravíme si kešu sýr tak, že smícháme v mixéru všechny ingredience na sýr a mícháme dokud nám nevznikne hladká jemná hmota. Nakonec proložíme plátky cukety, rajčat a špenátu tímto připraveným kešu sýrem a posypeme čerstvým koriandrem.