Tuňákové lasagne
Tuňákové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na tuňákové lasagne
- 12 lasagní
- 3 balíčky sýru mozzarella, strouhaný
- 3 plechovky tuňáka v olivovém oleji
- 1 lžíce másla
- 1 velká cibule, nakrájená
- 300-400g Ricotta sýru
- 3 stroužky česneku, nakrájeného
- 150 g parmezánu, strouhaný
- trochu sušené bazalky
- 250g rajčatového protlaku
- 600g rajčatové omáčky
- Sůl a pepř podle chuti
Jak postupovat při přípravě?
- Na másle nebo olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte rajčatový protlak, rajčatovou omáčku, sůl, pepř, a bazalku. Směs přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen a dusíme po dobu 30 minut.
- Po 30 minutách dušení přidejte do této směsi nakrájeného tuňáka.
- Uvařte lasagne v osolené vodě po dobu 8 minut (nebo dle návodu na obalu).
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Připravte si zapékací mísu a na dno dejte vrstvu rajčatové omáčky. Pak na to dejte lasagne, pěkně po celé ploše. Pak na to opět omáčku, na ni 1/3 sýru ricotta, následuje 1/3 sýru mozzarella. Tento postup opakujte, budou celkem 3 vrstvy (nebo kolik vám vyjde). Vrchní část by měla tvořit rajčatová omáčka, na kterou se dá mozzarella a parmazán.
- Takto připravené lasagne dejte do trouby a pečte cca 35 minut. Pak vyndejte misku a nechte lasagne vychladnout 15 minut před porcováním.