Tuňákové lasagne

Tuňákové lasagne


Tuňákové lasagne

Tuňákové lasagne
4.2 (84%) 10 votes

Ingredience - co budete potřebovat na tuňákové lasagne

  • 12 lasagní
  • 3 balíčky sýru mozzarella, strouhaný
  • 3 plechovky tuňáka v olivovém oleji
  • 1 lžíce másla
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 300-400g Ricotta sýru
  • 3 stroužky česneku, nakrájeného
  • 150 g parmezánu, strouhaný
  • trochu sušené bazalky
  • 250g rajčatového protlaku
  • 600g rajčatové omáčky
  • Sůl a pepř podle chuti

Jak postupovat při přípravě?

  1. Na másle nebo olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibulku a česnek. Přidejte rajčatový protlak, rajčatovou omáčku, sůl, pepř, a bazalku. Směs přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, snižte plamen a dusíme po dobu 30 minut.
  2. Po 30 minutách dušení přidejte do této směsi nakrájeného tuňáka.
  3. Uvařte lasagne v osolené vodě po dobu 8 minut (nebo dle návodu na obalu).
  4. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  5. Připravte si zapékací mísu a na dno dejte vrstvu rajčatové omáčky. Pak na to dejte lasagne, pěkně po celé ploše. Pak na to opět omáčku, na ni 1/3 sýru ricotta, následuje 1/3 sýru mozzarella. Tento postup opakujte, budou celkem 3 vrstvy (nebo kolik vám vyjde). Vrchní část by měla tvořit rajčatová omáčka, na kterou se dá mozzarella a parmazán.
  6. Takto připravené lasagne dejte do trouby a pečte cca 35 minut. Pak vyndejte misku a nechte lasagne vychladnout 15 minut před porcováním.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*