Zapečené lasagne
Zapečené lasagne
Ingredience - co budete na zapečené lasagne potřebovat
- 3 balíčky sýru Mozzarella Galbani
- 500g boloňské omáčky
- 250 g lasagní
- 100 g strouhaného parmezánu
- 30 g másla
- koření
- sůl
Na přípravu boloňské omáčky budete potřebovat
- 500 g mletého masa
- 250 ml rajčatové omáčky
- 250 ml masového vývaru
- 1 sklenice červeného vína
- 1 ks mrkve
- 1 ks cibule
- 1 ks celeru
- olivový olej
- máslo
- koření
- sůl
Jak postupovat při přípravě?
- Očištěnou a nakrájenou cibuli, mrkev a celer orestujeme na pánvi ve směsi oleje a másla. Přidejte mleté maso a několik minut při vysoké teplotě zprudka opékejte. Přilijte červené víno a při stále vysoké teplotě jej nechte odpařit.
- Přidejte rajčatovou omáčku (nebo rajčatový protlak rozpuštěný v troše vývaru), vývar, pepř, sůl a za občasného míchání a dolévání zbytku vývaru vařte v částečně zakryté pánvi alespoň 2 hodiny.
- Zapékací nádobu vyložte pečícím papírem a pak střídejte vrstvu těstovin, vrstvu boloňské omáčky a na drobné kousky pokrájené mozzarelly. Zakončete vrstvou mozzarelly, posypte nastrouhaným parmezánem a položte kousky másla. Pečte 40 minut při 200 °C.