Bramborové lasagne s hovězím masem

Bramborové lasagne s hovězím masem


Bramborové lasagne s hovězím masem

Bramborové lasagne s hovězím masem
4.63 (92.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na bramborové lasagne s hovězím masem

  • 500g brambor
  • 350g mletého hovězího masa
  • 100g strouhaného ementálu (nebo goudy či parmazánu)
  • 2-3 střední rajčata
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 3-5 lžic masového vývaru
  • 1 lžička sušeného oregana
  • petrželka
  • mletý kmín
  • pepř, sůl
  • olivový olej

Jak postupovat při přípravě?

  1. Oloupanou cibuli zpěníme na olivovém oleji spolu s prolisovaným česnekem. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, promícháme a pěkně orestujeme na mírném ohni. Přidáme rajčatový protlak, ochutíme sušeným oreganem, podlijeme masovým vývarem a budeme dusit doměkka.
  2. Rajčata su nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme. Oloupané brambory nakrájíme na tenoučké plátky.
  3. Na dno zapékací mísy potřené olivovým olejem uložíme poloviční část brambor, osolíme a posypeme strouhaným sýrem s nasekanou petrželkou. Pak na to přidáme mleté maso, posypeme ho sýrem, natí a poklademe kolečka rajčat. Posypeme sýrem, navrch dáme zbylé tenké plátky brambor, osolíme a posypeme zbylým sýrem s petrželkou.
  4. Povrch bramborových lasagní pokapeme trošku olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30-35 minut.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*