Bramborové lasagne s hovězím masem
Bramborové lasagne s hovězím masem
Ingredience - co budete potřebovat na bramborové lasagne s hovězím masem
- 500g brambor
- 350g mletého hovězího masa
- 100g strouhaného ementálu (nebo goudy či parmazánu)
- 2-3 střední rajčata
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 30 g rajčatového protlaku
- 3-5 lžic masového vývaru
- 1 lžička sušeného oregana
- petrželka
- mletý kmín
- pepř, sůl
- olivový olej
Jak postupovat při přípravě?
- Oloupanou cibuli zpěníme na olivovém oleji spolu s prolisovaným česnekem. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, promícháme a pěkně orestujeme na mírném ohni. Přidáme rajčatový protlak, ochutíme sušeným oreganem, podlijeme masovým vývarem a budeme dusit doměkka.
- Rajčata su nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme. Oloupané brambory nakrájíme na tenoučké plátky.
- Na dno zapékací mísy potřené olivovým olejem uložíme poloviční část brambor, osolíme a posypeme strouhaným sýrem s nasekanou petrželkou. Pak na to přidáme mleté maso, posypeme ho sýrem, natí a poklademe kolečka rajčat. Posypeme sýrem, navrch dáme zbylé tenké plátky brambor, osolíme a posypeme zbylým sýrem s petrželkou.
- Povrch bramborových lasagní pokapeme trošku olivovým olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30-35 minut.