Jablečné lasagne

Jablečné lasagne


Jablečné lasagne

Jablečné lasagne
4.67 (93.33%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na jablečné lasagne

  • 10 až 12 plátků lasagní
  • cca 5-6 jablek
  • trochu mleté skořice (dle chuti)
  • třtinový cukr
  • šťáva z 1 citronu
  • rozinky (pokud máte rádi)

Ingredience - co budete potřebovat na vanilkovou omáčku

  • 1 větší PL přepuštěného másla (ghee),
  • 6dl rostlinného mléka (sójové, ovesné, pohankové),
  • 3PL hladké mouky,
  • třtinový cukr,
  • 1 čl vanilky

Ingredience - co budete potřebovat na tvaroh

  • 2 balíčky bílého tofu,
  • javorový sirup,
  • citronová šťáva,
  • 1PL tahini

Ingredience - co budete potřebovat na drobenku

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nejdříve si uvaříme vanilkovou omáčku: ghee necháme na mírném ohni rozpustit, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem a uvaříme bešamel, přidáme k tomu cukr podle chuti, promícháme. Omáčka je hotová.
  2. Jablka si nakrájíme na tenké plátky.
  3. Tofu, javorový sirup, citronovou šťávu a tahini dáme do mixéru a dohladka utřeme.
  4. Zapékací pekáč vymažeme ghee a vysypeme strouhankou, natřeme částí vanilkové omáčky, položíme první plátky syrových lasagní, na naskládané lasagne položíme 1/2 nakrájených jablek, které pokapeme vždy citronovou šťávou, posypeme skořicí, třtinovým cukrem a rozinkami a polijeme 1/2 tvarohové náplně. Zopakujeme ještě jednu vrstvu omáčky, lasagní, jablek, tvarohu, dáme poslední vrstvu lasagní, dobře utlačíme, abychom vytlačili případný vzduch a lasagne nám mohli dobře absorbovat tekutinu z jablek a omáčky a vylijeme zbylou část omáčky. Pokud se vám zdá, že je to málo vodnaté, polijte ještě 150-200ml vody. Zakryjeme vrchem pekáče nebo alobalem a dáme péct do trouby na 35-40 min na 180 °C.
  5. Dokud se nám to peče připravíme si drobenku z ghee, mouky, třtinového cukru a skořice.
  6. Po 40 minutovém pečení lasagne vyjmeme z trouby, povrch posypeme skořicovou drobenkou a posypeme mandlovými lupínky, dopečeme ještě 15 min při stejné teplotě, ale už odkryté. Necháme vychladnout mírně, aby se nám všechny ingredience spojily a ztuhly a můžeme podávat.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*