Květákové lasagne

Květákové lasagne


Květákové lasagne

Květákové lasagne
4.5 (90%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na květákové lasagne

  • 1 balíček lasagní, připravené dle návodu
  • 1 syrový květák
  • 150g žampionů, nakrájené
  • 4 šálky mléka
  • 1/4 šálku celozrnné mouky
  • 1 větší cibule
  • Olivový olej
  • 200g strouhaného parmezánu

Jak postupovat při přípravě?

  1. Uvařte lasagne podle pokynů na obalu. Jakmile budou uvařené, scedíme a naplňte hrnec studenou vodou. To zabrání slepení lasagní.
  2. Orestujte cibuli na troše olivového oleje na mírném ohni. Jakmile bude cibulka zlatavá, přidejte ještě trošku olivového oleje a mouku – pomocí metličky míchejte. Pak přidávejte pomalu mléko a stále míchejte, ať nezůstane ani jedna hrudka z mouky. Mouka se na pánvi připálí velmi snadno, takže pozor na to. Pak přidejte parmazán a míchejte, dokud nebudete mít pěkně krémovou omáčku – bešamel. Pak dejte chvíli bokem.
  3. Vezměte si zapékací mísu a vymažte ji jemně olivovým olejem. Na dno dejte první vrstvu lasagní. Přidejte vrstvu nakrájeného květáku, pak nakrájených hub a pak omáčku. Opakujte, dokud máte co dávat. Vše ukončete vrstvou lasagní, kterou posypete sýrem.
  4. Pokryjte potravinovou fólií (nebo alobalem) a pečeme při cca 180 stupních po dobu asi 45min, nebo dokud květák nebude pěkně měkký. Nechte vychladnout a podávejte. Květák potřebuje chládnout trochu déle, takže pozor.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*