Lasagne s kuřecím masem a šunkou

Lasagne s kuřecím masem a šunkou


Lasagne s kuřecím masem a šunkou

Lasagne s kuřecím masem a šunkou
4.06 (81.18%) 17 votes

Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s kuřecím masem a šunkou

  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 500 g vykostěných kuřecích prs, nakrájíme je na kousky
  • 3 šálky 1% nízkotučného mléka
  • 1/3 šálku hladké mouky
  • 1 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • Olivový olej
  • 12 plátků lasagní
  • 8 tenkých plátků kvalitní šunky od kosti
  • Nasekaná čerstvá petrželka (dle chuti, můžeme dát i bazalku třeba)

Jak postupovat při přípravě?

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Dejte vývar a 1/4 lžičky pepře do větší pánve a přiveďte ho k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte výkon plotýnky a dusíme 10 minut, nebo dokud kuřecí prsa nebudou hotové. Vyjměte kuřecí prsa z pánve pomocí děrované lžíce a dejte je stranou odpočívat.
  2. V misce promíchejte metličkou mléko, mouku a zbývající 1/4 lžičky pepře. Míchejte dokud nebudete mít pěkně hladkou konzistenci. Přidejte mléčnou směs do vývaru na pánvi. Přiveďte celou tuto směs k varu, a nezapomeňte stále míchat. Vařit tak 1 minutu nebo dokud směs prostě nezhoustne. Dejte pryč z plotýnky, přidejte 1 šálek sýru a petržel. Opět pěkně míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  3. Vezměte zapékací mísu a vymažte ji trochou olivového oleje. Na spodní část mísy dejte trochu sýrové směsi. Na směs dejte 3 plátky lasagní. Na lasagne opět přijde omáčka. Na omáčku dejte cca 1/3 kuřete, pak šunku. Opakujte vrstvy dokud máte ingredience. Nakonec na vrchní vrstvu nalijte zbývající omáčku a posypte rovnoměrně zbývajícím sýrem.
  4. Pečte při 180 °C po dobu 30-35 minut (můžete to přikrýt alobalem). Odstraňte pak alobal a pečte ještě 10 minut nebo dokud sýr na vrchní vrstvě nebude pěkně dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme 15 minutek odpočinout, posypeme petrželkou a servírujeme.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*