Lasagne s kuřecím masem a šunkou
Lasagne s kuřecím masem a šunkou
Ingredience - co budete potřebovat na lasagne s kuřecím masem a šunkou
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 500 g vykostěných kuřecích prs, nakrájíme je na kousky
- 3 šálky 1% nízkotučného mléka
- 1/3 šálku hladké mouky
- 1 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- Olivový olej
- 12 plátků lasagní
- 8 tenkých plátků kvalitní šunky od kosti
- Nasekaná čerstvá petrželka (dle chuti, můžeme dát i bazalku třeba)
Jak postupovat při přípravě?
- Předehřejte troubu na 180 °C. Dejte vývar a 1/4 lžičky pepře do větší pánve a přiveďte ho k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte výkon plotýnky a dusíme 10 minut, nebo dokud kuřecí prsa nebudou hotové. Vyjměte kuřecí prsa z pánve pomocí děrované lžíce a dejte je stranou odpočívat.
- V misce promíchejte metličkou mléko, mouku a zbývající 1/4 lžičky pepře. Míchejte dokud nebudete mít pěkně hladkou konzistenci. Přidejte mléčnou směs do vývaru na pánvi. Přiveďte celou tuto směs k varu, a nezapomeňte stále míchat. Vařit tak 1 minutu nebo dokud směs prostě nezhoustne. Dejte pryč z plotýnky, přidejte 1 šálek sýru a petržel. Opět pěkně míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
- Vezměte zapékací mísu a vymažte ji trochou olivového oleje. Na spodní část mísy dejte trochu sýrové směsi. Na směs dejte 3 plátky lasagní. Na lasagne opět přijde omáčka. Na omáčku dejte cca 1/3 kuřete, pak šunku. Opakujte vrstvy dokud máte ingredience. Nakonec na vrchní vrstvu nalijte zbývající omáčku a posypte rovnoměrně zbývajícím sýrem.
- Pečte při 180 °C po dobu 30-35 minut (můžete to přikrýt alobalem). Odstraňte pak alobal a pečte ještě 10 minut nebo dokud sýr na vrchní vrstvě nebude pěkně dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme 15 minutek odpočinout, posypeme petrželkou a servírujeme.