Lasagne s lilkem a krůtím masem
Lasagne s lilkem a krůtím masem
Ingredience - co budete na lasagne s lilkem a krůtím masem potřebovat
- 2 ks lilku
- 300g mletého krůtího masa
- 1 kg cibule
- 2 ks rajčat
- 1 PL olivového oleje
- 150 g tvrdého kvalitního sýra
- trochu posekané bazalka
- špetka soli
- špetka pepře
- 12 ks lasagní
Jak postupovat při přípravě?
- Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet, aby pustil vodu.
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, později přidáme mleté maso a prudce ho opečeme.
- Rajčata oloupeme, nakrájíme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou, přikryjeme a dusíme asi 10 minut.
- Lilek osušíme papírovou utěrkou a vrstvíme ho v zapékací míse spolu s masovou směsí a plátky na lasagní. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Sýr můžete přidat až nakonec a zapékat s ním 10 min.