Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem

Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem


Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem

Nepečené cuketové lasagne s bazalkovým pestem
4.5 (90%) 6 votes

Ingredience - co budete potřebovat na nepečené cuketové lasagne

  • 2 až 3 střední cukety (nakrájené na plátky)
  • 2 šálky čerstvého sýra ricotta
  • 2 rajčata, nakrájíme na plátky
  • sůl
  • černý pepř

Ingredience - co budete potřebovat na bazalkové pesto

  • 2 šálky čerstvých listů bazalky
  • 2 velké stroužky česneku
  • Půl šálku piniových (či jiných dle chuti) oříšků
  • Půl šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • Půl šálku čerstvě nastrouhaného jiného tvrdého sýru (gouda)
  • 2 třetiny šálku extra panenského olivového oleje

Jak postupovat při přípravě?

  1. Rozmixujte bazalku a česnek s pomocí kuchyňského robota do jemné pasty. Přidejte piniové (nebo jiné, ale ideálně piniové) oříšky a rozmixujte do hladka.
  2. Přidejte oba sýry a proces s mixérem opakujte, opět do hladka.
  3. Zapněte mixér a v průběhu mixování přilévejte olivový olej, dokud vše nebude hladké a krémové.
  4. Pokud se bazalkové pesto zdá být příliš tuhé, můžete nalít do 1/4 šálku teplou vodu, a pomocí jedné polévkové lžíce ji můžete postupně přidávat, dokud nebude konzistence směsi pěkně krémová. Dejte pesto stranou.
  5. Cukety i rajčata si nakrájejte na plátky. A nyní se budou skládat vrstvy. Vrstva tence nakrájené cukety, na to sýr ricotta, na to rajče a bazalkové pesto. Takto pěkně skládejte na sebe, nakonec zalijeme lasagne pestem.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*