
Sladké tvarohové lasagne
Sladké tvarohové lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na tvarohové lasagne
- 10 ks plátky lasagní
- 5 ks jablek
- 1 balíček skořicového cukru
- Lžička citrónové šťávy
Ingredience - co budete potřebovat na bešamel-vanilkovou omáčku
- 500 ml mléka
- 100 g másla
- 2 PL polohrubé mouky
- 250 ml vanilkového jogurtu (nebo jaký máte rádi)
Ingredience - co budete potřebovat na tvarohovou nádivku
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g tvarohu
- cukr podle chuti
- 1 žloutek
Ingredience - co budete potřebovat na drobenku
- 2 PL celozrnné mouky
- 2 PL moučkového cukru
- trošku másla
- 1/2 balíčku skořicového cukru
- mandlové lupínky podle chuti
Jak postupovat při přípravě?
- Jako první uděláme bešamel: Máslo dáme rozpustit, přidáme mouku abychom měli jíšku a zalijeme studeným mlékem. Povaříme a necháme chvilku asi tak 10 minut vychladnout. Přidáme jogurty já jsem zvolila jablečný s černým bezem. Malé upozornění: kdybychom jogurt přimíchána do horkého bešamelu, tak by se nám to „zdrclo“ 🙂
- Nakrájíme si jablka nebo nastrouháme, komu jak chutná. Zasypeme skořicovým cukrem a citrónovou šťávou, necháme odpočinout.
- Mezi tím si připravíme tvarohovou náplň – vše smícháme – tvaroh, vanilkový cukr a žloutek.
- Zapekací mísu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme část bešamelu a vložíme nepředvařené pláty lasagní, na ně 1/2 jablek, 1/2 tvarohu a část bešamelu takto opakujeme ještě 1x.
- Jako poslední vrstvu dáme část bešamelu, zakryjeme alobalem a dáme péct. Pečeme asi 40 minut poté posypeme drobenkou a ještě dáme na 15 minut do trouby už bez alobalu. Před podáváním necháme trochu vychladnout.