Španělské lasagne

Španělské lasagne


Španělské lasagne

Španělské lasagne
4.38 (87.5%) 8 votes

Ingredience - co budete potřebovat na španělské lasagne

  • 1 větší cibule
  • 4-5 stroužků česneku
  • olivový olej
  • 1 plechovka (400 g) konzervovaných rajčat (nebo domácí)
  • 1 malá plechovka (150g – 170g) rajčatového protlaku
  • 400 g pečených paprik
  • hrst kaparů
  • hrst oliv
  • 1 plechovka (400 g) tuňáka
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • cca 8 – 12 lasagní
  • strouhaný parmezán

Jak postupovat při přípravě?

  1. Nasekejte na jemno cibuli a česnek. Zpěňte ve velkém rendlíku na olivovém oleji. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, papriky, nakrájené kapary a olivy.
  2. Nechte tuto směs dusit asi 15 minut a pak přidejte tuňáka (nebo jinou rybu dle chuti). Dochutíme solí a pepřem podle chuti, a nechte směs odpočívat.
  3. Připravte si lasagne dle návodu na jejich obale.
  4. Troubu předehřejte na 170-180 °C. Vymažte zapékací misku olivovým olejem, aby se zabránilo lepení lasagní na misku. Na dno dejte trochu rajčatové omáčky, na tu dejte plátky lasagní a opakujte, dokud není využita veškeré omáčka. Na vrchní vrstvu přijde trochu omáčky a nastrouhaný sýr.
  5. Pečte v troubě po dobu 45 minut a nechte odležet po dobu 20-30 minut před podáváním.


 

Líbil se vám náš recept? Sdílejte ho, uděláte nám radost

Zanechte komentář či hodnocení

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*