
Španělské lasagne
Španělské lasagne
Ingredience - co budete potřebovat na španělské lasagne
- 1 větší cibule
- 4-5 stroužků česneku
- olivový olej
- 1 plechovka (400 g) konzervovaných rajčat (nebo domácí)
- 1 malá plechovka (150g – 170g) rajčatového protlaku
- 400 g pečených paprik
- hrst kaparů
- hrst oliv
- 1 plechovka (400 g) tuňáka
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- cca 8 – 12 lasagní
- strouhaný parmezán
Jak postupovat při přípravě?
- Nasekejte na jemno cibuli a česnek. Zpěňte ve velkém rendlíku na olivovém oleji. Pak přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, papriky, nakrájené kapary a olivy.
- Nechte tuto směs dusit asi 15 minut a pak přidejte tuňáka (nebo jinou rybu dle chuti). Dochutíme solí a pepřem podle chuti, a nechte směs odpočívat.
- Připravte si lasagne dle návodu na jejich obale.
- Troubu předehřejte na 170-180 °C. Vymažte zapékací misku olivovým olejem, aby se zabránilo lepení lasagní na misku. Na dno dejte trochu rajčatové omáčky, na tu dejte plátky lasagní a opakujte, dokud není využita veškeré omáčka. Na vrchní vrstvu přijde trochu omáčky a nastrouhaný sýr.
- Pečte v troubě po dobu 45 minut a nechte odležet po dobu 20-30 minut před podáváním.